Quality Managementdekrazegels

Het DEKRA keurmerk staat voor Kwaliteit

DEKRA is een neutraal en onafhankelijk onderzoeksinstituut dat internationaal de hoogst haalbare certificaten op kwaliteit voor producten uitgeeft.

ISO 9001:2008 Certificering verzekerd Quality Management
ISO 9001:2008 certificering is wereldwijd erkend

De wereldwijd erkende ISO 9001:2008 standaard is een proces- en systeem georienteerde aanpak met constante verbetering voor Quality Management. Het is dusdanig ontwikkeld dat dit toepasbaar is op elk type bedrijf of product. Er wordt per organisatie en product gekeken naar welke standaarden van belang zijn.

Olewo GmbH is gecertificeerd door DEKRA als bedrijf op vooraadbeheer, productie, verpakking en oogsten van de groentes die verwerkt worden als diervoerder supplement.

Certificering GMP – B4.1 verzekerd Veilige Productie
GMP certificering garandeerd Veilige productie

Good Manufacturing Practice (GMP) voor dieren betreft de markt voor gemende diervoeders, diervoeders algemeen, Pre-mengers en toevoegingen. GMP betreft ook de productie, transport, vorraad en omgang met het product. Deze regeling is gebasseerd op de eisen van ISO 9001:2008 en werd aangepast op de tak diervoeders. Dit systeem garandeert de kwaliteit van de voedingsproducten en daarmee de veilige productie van diervoeders.

Olewo GmbH is gecertificeerd door DEKRA voor veilig transport van voeders.

HACCP verzekerd veiligheid
Concept voor het beheer van risico's in de voedingsindustrie

Het HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points) concept resulteert in een optimale risicobeheersing voor voedsel- en diervoederfabrikanten en verwerkers. Dit concept is gebaseerd op de internationale richtlijnen van de Codex Alimentarius Commissie binnen het
kader van de Internationale Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO), waarbij men wettelijke voorschriften dient te volgen. De Codex Alimentarius Commission (Codex) is een internationaal forum waaraan door 184 landen en 1 organisatie (Europese Unie) wordt deelgenomen. Dit forum ontwikkelt internationale normen voor voedselproducten, met als doel de internationale volksgezondheid te beschermen en de eerlijkheid van de handel in voedselproducten te bevorderen. De Codex is een VN-organisatie, onder de vlag van zowel de FAO (Internationale Voedsel- en Landbouworganisatie) en de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). In Nederland valt de verantwoordelijkheid voor de deelname aan dit internationale forum onder de ministeries van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Als aanvulling op de basisvoedsel hygiëne eisen, zijn de microbiologische, fysische en chemische risico's in elke stap van het proces geïdentificeerd en geëvalueerd. Deze gevaren kunnen worden geminimaliseerd door op kritische controlepunten (COlewo) zowel tijdens 

productie als transport deze te identificeren en te beheersen, om de consument zo hygiënisch en veilig voedsel te garanderen. Op dit moment bestaat er geen accreditatie voor de certificering van HACCP in Duitland. DEKRA Certificering kan echter een bedrijfsgebonden HACCP syteem beoordelen binnen de scope van een audit en heeft op die basis de conformiteit aan de Codex Alimentarius richtlijnen van OLEWO verklaard.

Olewo GmbH is door DEKRA gecertificeerd wegens succesvolle implementatie en toepassing van het HACCP-concept betreffende opslag, productie, verpakking en oogsten van de groentes die verwerkt worden als diervoeder supplement.