Banner bieten paard1
Olewo rode bieten vlokken

Rode Bieten Vlokken zijn gemaakt van verse rode bieten welke direct na de oogst gedroogd worden om zo de natuurlijke ingrediënten te bewaren. Olewo Rode Bieten Vlokken bevatten geen additieven. Bieten zijn niet echt bekend als voer voor dieren, maar deze groente bevat wonderbaarlijke, relatief onbekende kwaliteiten. Met trots presenteren wij de gezonde veelzijdigheid van deze super wortel. Bieten bevatten gamma-aminozuur welke een belangrijke rol speelt in de stofwisseling. Bieten zitten boordevol met anti-oxidanten en zijn een uitstekende bron van de B-vitamine, foliumzuur, kalium, fosfor en magnesium. Bieten zijn tevens een bron van voedingsvezels en vitamine C, mangaan, ijzer en koper.

Olewo rode bieten vlokken zijn verkrijgbaar in zakken van 1kg, 2.5kg en 7.5kg

Olewo Rode Bieten Reep

Een traktatie én voedingssupplement voor alle paarden. Olewo Rode Bieten Repen zijn gemaakt van Olewo Rode Bieten Vlokken en aardappelzetmeel als bindmiddel.

Verkrijgbaar in een verpakking met 1 Olewo Rode Bieten reep á 50gram

Ingrediënten:

80% Olewo Rode Bieten Vlokken
20% Aardappel zetmeel

Voederadvies

- Breek een blokje van de reep en geef deze aan je paard als gezond extraatje.
- Maximaal 2 repen per dag.

Gezondheidsvoordelen van de rode biet

De rode bieten bevatten van nature krachtige voedingsstoffen welke de gezondheid optimaal bevorderen;

 • Ontgiftend en bloedzuiverende werking.
 • Rijk aan voedingsstoffen die belangrijk zijn voor het immuunsysteem
 • Verhoogt de productie van antilichamen die strijden tegen ziekte en infectie
 • Rijk aan ijzer, dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert en de toevoer van zuurstof naar de cellen faciliteert.
 • De rode kleurstof in rode bieten genoemd betanine is een krachtige antioxidant die kan helpen bij een effectieve bescherming tegen hart-en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker.
 • Dierproef-vrije, celbiologische testen van Olewo Rode Bieten Vlokken uitgevoerd in Duitsland ook bewezen dat betanine ontstekingsremmend werkt
 • Rijk aan vezels welke gunstig zijn voor een goede werking van het hart en de spijsvertering
 • Eetlust verhogend
 • Bevordert de vorming van rode bloedcellen
 • Verbetert de vruchtbaarheid

   

Gebruik

OLEWO Rode Bieten Vlokken zijn de ideale aanvulling op de reeds bekende OLEWO Wortel producten.
De combinatie van bieten en wortelsap is goed bekend als een wonderlijke combinatie voor de mens, en veel mensen over de hele wereld hebben ontdekt dat door het toevoegen van deze combinatie aan hun dagelijkse voeding, hun algehele gezondheid enorm verbetert, u kunt nu ook de gezondheid van uw paard enorm verbeteren door het toevoegen van beide supplementen bij hun dagelijkse rantsoen. Rode bieten en wortelen overtreffen veel groenten door de rijke voedingswaarde die zij van nature hebben. OLEWO Rode Bieten Vlokken bevorderen de gezondheid van alle paarden, maar zijn in het bijzonder zeer geschikt voor paarden met:

Eczeem
De infectie- en ontstekingsremmende werking van de natuurlijke ingrediënten in deze bieten kunnen helpen bij de behandeling van eczeem bij paarden. Het caroteen in wortelen en bieten werkt als pre-cursor voor de aanmaak van vitamine A en helpt ook bij het verbeteren van de conditie van de huid en vacht. Naast het gebruik van OLEWO Rode Bieten Vlokken als voedingssupplement, raden wij u Wilms ® Pine Fauna gel aan voor de plaatselijke behandeling, omdat beide producten een antivirale, ontstekingsremmende en een cel herstellende werking hebben.

Nierproblemen
Zelfs in die zeldzame gevallen waarin een paard een chronische nierziekte zich ontwikkelt, kan de aandoening voor meerdere jaren onopgemerkt blijven. De nieren hebben het vermogen om op voldoende wijze te werken, ook wanneer hun capaciteit drastisch is verminderd. Dit betekent dat de klinische symptomen niet zichtbaar worden totdat de toestand zich in een vergevorderd stadium openbaart en vaak fataal zijn. Bovendien, zijn de symptomen van paarden met een nierziekte vaak identiek aan andere, meer voorkomende gezondheidsproblemen. Het toevoegen van OLEWO Rode Bieten Vlokken aan de dagelijkse voeding van uw paard kan nierproblemen helpen voorkomen.

Equinesarcoïden
Veel paardeneigenaren hebben gemeld dat na het gebruik van OLEWO Rode Bieten Vlokken als een aanvulling voor enkele weken, tumoren, zoals equine sarcoïden, zich hebben teruggetrokken of helemaal zijn uitgedroogd. Dit is waarschijnlijk een gevolg van de combinatie van verschillende actieve ingrediënten in rode bieten die fungeren als een natuurlijke regulator. Natuurlijke geneeskrachtige werking van rode bieten die al sinds 400 voor Christus werden ontdekt, en later ook werden aanbevolen bij behandeling van eczeem en infectieziekten. Rode bieten bevatten vitamine B12, koper, zink, mangaan en selenium, die allemaal van groot belang voor het metabolisme van de huid. De zogenaamde secundaire grondstoffen in de rode bieten, zoals saponinen en flavonoïden fungeren als ontstekingsremmers en stimuleren het immuunsysteem. Uit celbiologisch onderzoek is gebleken dat de ingrediënten in gedroogde OLEWO Rode Bieten Vlokken een positief effect hebben op de inactivering van endogene radicalen in het lichaam. Naast het gebruik van OLEWO Rode Bieten Vlokken als voedingssupplement, raden wij u Wilms ® Pine Fauna gel aan voor de plaatselijke behandeling, omdat beide producten een antivirale, ontstekingsremmende en cel herstellende werking hebben.

Voederadvies

Olewo Rode Bieten Vlokken kunnen gemengd worden met de dagelijks rantsoen, maar kan ook los gevoerd worden.
Aanbevolen hoeveelheden:

50 – 100g kleinere soorten en jonge paarden
100 – 200g volwassen paarden
200 – 300g drachtige merries en hengsten.

Paarden die liever een slobber maaltijd nemen of wanneer u meer gram per dag wilt voeren:
± 30 min. voor het voeren in gekookt water laten wellen.