vrijdag, oktober 23, 2020

Heeft mijn hond nu werkelijk baat bij het eten van groentes?Red Beets Carrots Products

Voor degenen onder u die nog steeds twijfelen of uw hond kan profiteren van het eten van groenten, of waarom uw hond niet de voedingswaarde zal binnenkrijgen wanneer hij de groentes in de pure vorm eet, leest u dan ons artikel.

We weten allemaal dat groenten een overvloedige hoeveelheid voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen, antioxidanten, fytonutriënten en andere gezondheidsbevorderende stoffen bevatten.Moeders vertellen hun kinderen al jaren dat zij hun groentes moeten eten. Zonder veel wetenschappelijk bewijs, was het altijd al duidelijk dat groentes een belangrijke rol speelden in onze voeding en onze gezondheid. In de afgelopen jaren is de mens steeds bewuster gaan kijken naar hun voeding en zijn groentes en andere “Healthy Foods” een hot item. Men is bewustere keuzes gaan maken, kijkend naar de effecten op de algehele gezondheid.
Velen zijn ook op zoek naar gezondere keuzes als het gaat om het voeden van hun huisdieren, en zo ook groentes in de voeding van hun honden op te nemen - maar profiteren onze viervoeters hier ook echt van?
De een is van mening dat honden vleeseters zijn en geen andere behoeftes hebben dan vlees, botten en organen en voeren hun hond vers vlees. De ander zegt dat ze juist ook groentes nodig hebben en voeren dan naast vlees groentes in hun pure vorm. Weer een ander is van mening dat de blikken hondenvoer uit de supermarkt voldoet. Wat is nou waar? Deze discussie bestaat al enige jaren

Zijn honden carnivoren of alleseters?

Olewo Organic Carrot 3Er zijn verschillende meningen of honden zijn carnivoren zijn of alleseters. Dit is handig om vast te stellen om erachter te komen of uw hond inderdaad profijt heeft wanneer groentes worden toegevoegd aan zijn dieet. Carnivoren en omnivoren zijn verschillend in onder andere het gebit en de manier van voedselvertering. Dieren die een verscheidenheid van verschillende voedingsmiddelen eten, van zowel dierlijke als plantaardige oorsprong worden beschouwd als alleseters. Mensen worden beschouwd als alleseters. Dieren die alleen levensmiddelen van dierlijke oorsprong eten worden beschouwd als carnivoren. Omdat honden zich in de loop van de jaren hebben ontwikkeld en zich hebben aangepast aan hun omgeving, is het goed naar hun fysieke kenmerken te gaan kijken:


* Tanden

Terwijl omnivoren tanden hebben die geschikt zijn voor het eten van een verscheidenheid van voedsel inclusief groentes, hebben de meeste carnivoren lange, scherpe tanden, aangepast op het scheuren en het snijden van vlees, botten en organen. Honden missen de platte kiezen, die worden gebruikt voor het malen en het afbreken van plantaardig materiaal.

* Het verteringssysteem

Groentes veel moeilijker te verteren voor honden dan vlees, omdat deze cellulose bevatten. Niet alleen omdat honden het juiste gebit niet hebben voor het vermalen van een stuk groente, ook missen zij in in hun speeksel de juiste enzymen voor het afbreken van het plantaardige materiaal. Omnivoren maken deze enzymen wel aan in het speeksel. Carnivoren niet. Ook missen zijn de juiste bacteriën die helpen bij de afbraak van cellulose. Vanwege het verschil in hun maag-darmstelsel, verlaten de groentes het lichaam zonder dat de hond er zijn voordeel mee heeft kunnen doen.
Ik weet zeker dat velen van jullie je hond wel eens een rauwe wortelen hebben gevoerd, maar heb je daarna gekeken naar hun uitwerpselen? Als je goed kijkt, zul je zien dat de wortel er in dezelfde stukken uitkomt als dat hij hem gegeten heeft. Dit werd mij voor het eerst duidelijk toen er meer dan 10 jaar geleden, na een hevige regenbui veel oranje stukjes in de tuin van een kennis achterbleef.
De poep was weggespoeld door de regen, maar de stukjes wortel bleven achter.

* Het maag- darm stelsel

Naast een goede afbraak van groentes, is fermentatie ook nodig voor een goede spijsvertering. Het maagdarmkanaal van een omnivoor is langer waardoor de fermentatietijd die nodig is bij het verteren van groenten voldoende is. Carnivoren hebben een korte maag- darm stelsel, en dus passeert het voedsel het spijsverteringskanaal snel. Omdat honden hebben een kort maag- darmstelsel hebben, worden de groenten snel uitgepoept voordat ze volledig kunnen worden verteerd en de vitaminen en mineralen kunnen worden opgenomen.

cavalierVolgens Dr. Wouter Hendriks van de Universiteit Utrecht Veterinary School:
als we kijken naar de unieke fysieke kenmerken, de hond is ontegenzeggelijk een echte vleeseter. Dat de hond toevallig een adaptieve metabolisme hebben ontwikkeld als gevolg van het leven met mensen, is de reden waarom de hond perfect in staat om voeding tot zich te nemen op basis van planten en granen.”.


OLEWO Groentes zijn makkelijk te verteren


Omdat de vraag of honden kunnen profiteren door het eten van groenten altijd een punt van discussie zal blijven, kijken wij graag naar wat onze klanten ons vertellen. Veel van onze klanten weten een hond een groente in zijn pure vorm niet goed kan verteren en zo dus niet kan profiteren van de vitamines en mineralen die de groentes bevatten.

Door de groentes van OLEWO toe te voegen bij het dieet van de hond zien klanten, vaak al binnen zeer korte tijd, een verbetering van de algehele gezondheid van hun hond. Daarnaast ziet men ook veel voorkomende maag- darm-klachten, zoals diarree, andere spijsverteringsproblemen, doffe vacht, jeuk en allergieën verdwijnen door simpel weg elke dag een eetlepel Olewo groente toe te voegen aan de maaltijd van de hond. Er zijn zelfs gevallen waarbij de hond niet langer behandeld hoefde te worden met steroïde shots of andere medicatie. Verbazingwekkend wat een groot verschil een klein beetje Olewo natuurlijke voeding kan doen.

OLEWO Wortelen en OLEWO Rode Bieten zijn twee van de meest voedzame groentes. Dankzij de juiste voorbereiding en de juiste vorm is de hond in alles in zich op te nemen en gebruik maken van de geweldige voedingswaarde welke hun gezondheid ten goede komen. Gewoon even in warm water laten wellen en toe te voegen aan het voer van uw hond, of het nu brokken, blik, rauw, of thuis gekookt hondenvoer.logo olewo 48

Natuurlijk werkt alles beter!