vrijdag, oktober 23, 2020
  • 1
  • 2

Monique Oosterlakenpartner MO groot

Monique Oosterlaken is van jongs af aan een enthousiaste ruiter. Ze nam deel aan dressuur- spring- en eventing-wedstrijden, eerst met de pony's, later met haar paarden.  Door haar werk op verschillende stallen, heeft ze veel ervaring op gedaan in het trainen van paarden. Toen in 1999 de diagnose kissing spines bij 1 van haar paard werd gesteld, besloot zij dat die manier van trainen van paarden, ander moest.  Ze ging haar eigen trainingsmethode ontwikkelen met als doel paarden met fysieke en mentale uitdagingen weer 'Back on Track' te krijgen. 

Zo heeft Monique de trainingsmethode Equifytness ontwikkeld.
Equifytness is gebasseerd op de klassieke rijkunst en combineert kracht en conditietraining in één trainingsvorm. De mix van grondwerk en rijden, zorgt behalve voor de atletische ontwikkeling ook voor de mentale ontwikkeling.

Equifytness  verbetert het uithoudingsvermogen, de balans, de flexibiliteit en de beweging in het algemeen, met logisch opeenvolgende, goed doordachte gymnastiserende dressuur oefeningen om het paard fit, soepel en sterk te maken en te houden. Het is geschikt voor iedere combinatie, ongeachte leeftijd, ras, discipline of niveau. 

Monique heeft verschillende paarden uitgebracht in de Z dressuur en het springen. 

Waar ze is begonnen met het trainen en uitbrengen van paarden voor andere, en het lesgeven, is inmiddels uitgegroeid tot het coachen, begeleiden en trainen van mens en paard. Monique is gecertificeerd trainer-coach. Naast de mentale begeleiding van ruiters met o.a. angst en wedstrijdspanning, geef zij ook diverse cursussen, clinics, workshops en staat regelmatig als gastdocent voor de klas.

www.equifytness.com